در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه تهران

03 10 2021 21:07

کد خبر : 10164745

تعداد بازدید : 528

مراسم تکریم زحمات و خدمات دکتر محمود نیلی احمدآبادی و معارفه دکتر سیدمحمد مقیمی به‌عنوان سرپرست دانشگاه تهران با حضور وزیر علوم˛ تحقیقات و فناوری˛، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس و نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی‌˛ رؤسای دانشگاه‌ها و معاونان و جمعی از مدیران، کارکنان و دانشجویان دانشگاه تهران، امروز یازدهم مهرماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر سید محمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران در این مراسم گفت: «از زحمات آقای دکتر نیلی و همکاران ایشان تشکر می‌کنم. همچنین از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به خاطر این حسن اعتماد و سپردن این مسئولیت به عنوان یک «امانت» به اینجانب قدردانی می‌کنم. برنامه‌هایی تدوین شده است که به مرور بررسی و عملیاتی خواهد شد، رویکرد بنده این است که ابتدا باید برنامه‌ها مدبرانه تدوین شود و بعد برای اجرای آن تمام همت خود را به‌کار بگیریم. باید گفت بسیاری از موفقیت‌های به دست آمده حاصل تلاش رؤسای پیشین دانشگاه تهران است که با مشورت و بهره از تجربه‌های کسب شده تلاش خواهیم کرد تا برنامه‌های مدون را پیش ببریم».

وی در ادامه به تبیین اهم برنامه‌های پیش روی دانشگاه تهران پرداخت و گفت: «دانشگاه تهران به‌عنوان یک دانشگاه جامع است که باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن تلاش کنیم تا حوزه‌های میان رشته‌ای را در آن توسعه دهیم که در این راستا ایجاد «دانشکده حکمرانی» که میان رشته‌ای از حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی، انسانی، فنی و کشاورزی است را به‌صورت جدی دنبال خواهم کرد. نکته دیگر در حوزه آموزش این است که باید آموزش با رویکرد کارآفرینانه دنبال شود. ما باید تمام رشته‌های دانشگاهی را در دانشگاه مرور کنیم حتی روش یاددهی و یادگیری ما باید تغییر پیدا کند. قاعدتاً نیاز داریم که در رشته‌ها، تحقیقات و پایان‌نامه‌ها رویکرد کارآفرینانه لحاظ شود، بر این اساس، نهضت کارآفرینی را که در دانشگاه تهران آغاز شده را با قدرت بیشتری ادامه می‌دهیم و جهت تقویت و تعامل بیشتر دانشگاه و صنعت گام برخواهیم داشت».

سرپرست دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت جایگاه دانشگاه کارآفرین افزود‌: «برای رویکرد دانشگاه کارآفرین که در دانشگاه‌های برتر دنیا نیز دنبال می‌شود، باید کارگروهی متشکل از صاحب‌نظران ایجاد شود که خوشبختانه فعالیت‌های دانشکده کارآفرینی برای رهبری این موضوع می‌تواند مثمر واقع شود. در حوزه پژوهش نیز باید گفت یک آسیب‌شناسی شروع شده است که در این راستا «باشگاه دانشمندان بین‌المللی» به‌عنوان اتاق فکر پژوهش فعالیت خواهد کرد و ما از رهنمود‌های آنان برای ارتقا جایگاه پژوهشی دانشگاه بهره خواهیم برد».

دکتر مقیمی، همچنین از راه‌اندازی آزمایشگاه جامع کشوری خبر داد و تصریح کرد: «ما آزمایشگاه‌های متنوع و متعددی در دانشگاه تهران داریم که باید یک آزمایشگاه جامع در دانشگاه تهران راه‌اندازی شود تا مرجعیتی برای کل کشور باشد و بتوانیم در این زمینه خدمات مختلفی را ارائه دهیم».

وی در بخش دیگری از سخنان خود برنامه‌های حوزه فرهنگی و دانشجویی را تشریح کرد و گفت: «در این زمینه برای ارتقا کیفیت غذای دانشجویی و وضعیت اسکان دانشجویان اقدام‌هایی صورت خواهد گرفت. ما در حوزه تأسیس خوابگاه متأهلین یک نهضتی را در دانشگاه تهران راه‌اندازی خواهیم کرد که با تأسیس این خوابگاه‌ها مشکلات بسیاری از دانشجویان رفع می‌شود».

سرپرست دانشگاه تهران بر ضرورت حضور دانشجویان در برنامه‌های مختلف و فعالیت‌های سیاسی تاکید کرد و افزود: «برای اینکه دانشگاه شادابی داشته باشیم باید دانشجویان در برنامه‌های مختلف از جمله فوق برنامه و فعالیت‌های سیاسی حضور داشته باشند. دانشجویان دانشگاه تهران پس از فارغ‌التحصیلی رهبری بخش‌های مختلف جامعه را بر عهده خواهند گرفت. به همین جهت باید این توانمندی را در محیط دانشگاه بیاموزند و ما در این زمینه در یک محیط مراقبت شده و چهارچوب ضوابط و آئین‌نامه‌ها فعالیت‌های دانشجویی را تقویت خواهیم کرد».

دکتر مقیمی ادامه داد: «اما اجازه نخواهیم داد که کسی با استفاده از تریبون دانشگاه تهران بخواهد علیه نظام جمهوری اسلامی هجمه ایجاد کند، قطعاً با چنین رویکردی برخورد خواهیم کرد. در جایی که بلوغ سیاسی بارور می‌شود از نقد عالمانه استقبال می‌کنیم و این نقد عالمانه باعث ارتقای بخش‌های مختلف کشور می‌شود. ما نیاز داریم در حوزه فعالیت‌های دانشجویی تحرکی اتفاق بیفتد اگرچه فعالیت‌های سیاسی مشکلاتی را نیز خواهد داشت اما اجازه نمی‌دهیم صورت مسأله را حذف کنیم و نگذاریم دانشجویان فعالیت سیاسی انجام بدهند، ولی انجام این فعالیت‌ها نیز باید با رعایت خط قرمزها باشد».

وی مدیریت جهادی مبتنی بر عمل‌گرایی را تفکر مدیریتی خود برشمرد و اظهار کرد: «برنامه‌هایی که تدوین می‌شود باید در عرصه عملیاتی نیز اجرایی شود. در این زمینه همانگونه که رهبر معظم انقلاب آن را تحت عنوان «مکتب شهید سلیمانی» در عرصه نظامی نامیده‌اند ما هم در عرصه علمی باید آن را ادامه دهیم که با توجه به این مکتب استفاده از تمام ظرفیت‌های دانشگاه امری لازم است. باید از تمام ظرفیت‌های دانشگاه و بیت‌المالی که در اختیار ما است به نحو مطلوب استفاده کرد که مهمترین این ظرفیت‌ها منابع انسانی در سطوح مختلف دانشگاه اعم از اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان ارزشمند می‌باشد. تلاش خواهیم کرد که کرامت انسان‌ها پاس داشته شود و این امانت به خوبی حفظ شود».

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه در انتصابات تمام ذی‌نفعان دانشگاه باید در نظر گرفته شوند، تصریح کرد: «برای انتصابات هم جایگاه اعضای هیأت علمی و هم کارکنان به عنوان یاوران علمی در نظر گرفته خواهد شد. در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران به‌عنوان اولین دانشکده شخصاً حضور خواهم داشت و انتظارات اعضای هیأت علمی و کارکنان را خواهم شنید و با در نظر گرفتن جمیع جهات انتخاب‌ها صورت می‌گیرد۰ البته اعتقاد داریم مدیریت سازمانی در دانشگاه تهران به معنای واقعی باید اتفاق بیفتد و فقط این نباشد که یک مدیری در دانشکده‌ای منصوب شود و این انتصابات باید با در نظر گرفتن ملاحظات اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان باشد. در واقع انتصاب‌ها بر اساس سیاست‌ها و ظرفیت‌های موجود در دانشگاه لحاظ خواهد شد و نباید مدیریت خنثی در دانشگاه داشته باشم. در انتخاب مسئولان دانشگاه هم جایگاه علمی و مدیریت در نظر گرفته می‌شود و هم رویکرد اخلاق‌مداری و خیرخواهی مورد توجه است».

دکتر مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نحوه ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: «چهار دوره در هیأت ممیزه دانشگاه تهران حضور داشته‌ام، آرایی که در این هیأت صادر می‌شود بسیار مهم است، چون این هیأت جهت‌گیری علمی دانشگاه را تعیین می‌کند. باید دقت کنیم تا جهت‌گیری ما به‌گونه‌ای باشد تا بتوانیم پیام درستی را به اعضای هیأت علمی انتقال دهیم. نباید در بحث ارتقای اعضای هیأت علمی نگاه یک بعدی داشته باشیم و فقط به مقاله ISI استادان توجه کنیم. در واقع اعضای هیأت علمی در دانشگاه باید بر اساس عملکرد آموزشی و سایر ابعاد از جمله فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، تعلیم و پرورش درست دانشجو و ... نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند».

وی در پایان سخنان خود با اشاره به رویکرد و تبیین دیپلماسی علمی تعاملی گفت: «مهمترین فلسفه دیپلماسی علمی این است که امنیت پایدار را برای کشور به ارمغان آورد. ارتباطات بین‌المللی دانشگاه برنامه‌ای مهم است، اما اگر آورده‌ای برای دانشگاه و کشور به همراه نیاورد، به نظر من هم زمان را از دست داده‌ایم و هم هزینه نا‌بجایی کرده‌ایم. ارتباطات بین‌المللی باید به یک دستاورد مهم در داخل دانشگاه و کشور نیز منجر شود و نباید صرفاً به حضور در تعاملات بین‌المللی بسنده کنیم. مقام معظم رهبری فرموده‌اند که «تلاشتان بر این باشد تا در چشم‌انداز پنجاه سال آینده زبان فارسی بتواند زبان علم دنیا شود»، یعنی هدف مهمتری از این تعاملات داریم و آنکه بتوانیم زبان فارسی را زبان علم دنیا کنیم. مرجعیت زمانی به شکل واقعی محقق می‌شود که افراد برای اینکه بتوانند علم را بیاموزند باید ابتدا زبان فارسی را فرا بگیرند و این دور دست نخواهد بود».

برچسب